ПРИЛОГ 2.
ЛИСТА ДОЗВОЉЕНИХ СУПСТАНЦИ КОЈЕ СЕ МОГУ КОРИСТИТИ КАО ЗАМЕНА ЗА СО ЗА ЉУДСКУ ИСХРАНУ
Ограничења |
||
a) |
калијум-сулфат; калијумове, калцијумове или амонијумове соли адипинске, глутаминске, угљене, ћилибарне, млечне, винске, лимунске, сирћетне, хлороводоничне или ортофосфорне киселине, и/или |
Нема ограничења, осим за: фосфор највише 4% m/m и NH4+ највише 3% m/m у замени за со |
б) |
Магнезијумове соли адипинске, глутаминске, угљене, ћилибарне, млечне, винске, лимунске, сирћетне, хлороводоничне или ортофосфорне киселине у смеси са другим заменама за кухињску со које не садрже магнезијум, наведеним под а), в) и г), и/или |
Mg2+ највише 20% m/m рачунато на укупну количину катјона K+, Ca2+ и NH4+ присутих у замени за со и фосфор највише 4% m/m у замени за со |
в) |
Соли холина и сирћетне, угљене, млечне, винске, лимунске или хлороводоничне киселине, у смеси са другим заменама за кухињску со које не садрже холин, наведеним под а), б) или г), и/или |
Холин највише 3% m/m у замени за со |
г) |
адипинска, глутаминска, лимунска, млечна или јабучна киселина |
Нема ограничења |